RecyStel Stelkozijnprofielen - Slimme stelkozijnprofielen voor de bouw van nu en morgen - stelkozijn voor de toekomst

Slimme stelkozijnprofielen voor de bouw van nu en morgen

Geen onderhoudskosten, een lange levensduur en uitstekende thermische isolatie: niet alleen verwerkers, ook opdrachtgevers en eigenaren hebben profijt van kunststof stelkozijnprofielen van RecyStel. Die verwerkers – aannemers, montagebedrijven en kozijnspecialisten – boeken winst op de bouwplaats: RecyStel profielen zijn slag- en maatvast, eenvoudig te verwerken en niet duurder dan stelkozijnen uit hout. Bestellen van dit stelkozijn voor de toekomst gaat in een handomdraai – via de webshop.

RecyStel Stelkozijnprofielen - Slimme stelkozijnprofielen voor de bouw van nu en morgen

Hoge prijzen, strenge eisen: de bouw loopt op zijn tenen. Tekorten drijven de prijzen van materialen en producten op, energiekosten rijzen de pan uit. Tegelijkertijd verlangt de overheid met BENG (en straks ENG) dat de bouw energieneutraal wordt, en schroeft ook de kwaliteitseisen op: met de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) wordt op de bouwplaats het toezicht op het eindresultaat verscherpt.

Presteren op nieuwe fronten

Al die ontwikkelingen en eisen vragen om producten met andere eigenschappen, materialen die presteren op nieuwe fronten. Slimme opdrachtgevers, eigenaren en verwerkers zien dat de kansen liggen bij herbruikbare bouwproducten uit gerecyclede grondstoffen, die goed scoren op thermische isolatie. Bij betaalbare producten met een lange levensduur die zich op de bouwplaats probleemloos laten verwerken.

C2C en circulair

De kunststof stelkozijnprofielen van RecyStel lenen zich bij uitstek voor al die nieuwe uitdagingen op de bouwplaats. De drie profielen die het bedrijf uit Zwaag aanbiedt, zijn voor meer dan 95 procent gemaakt uit hoogwaardig gerecycled kunststofgranulaat. Dat granulaat komt van hergebruikte kozijnen, reststukken en zaagafval – gegarandeerd vrij van weekmakers. Deze grondstoffen kunnen meerdere malen geüpcycled worden, hergebruikt voor een volgend leven als hernieuwd stelkozijnprofiel. Zonder aan kwaliteit in te boeten. Dat maakt de profielen van RecyStel C2C (cradle to cradle) en circulair – en duurzamer dan hout.

Stelkozijn voor de toekomst met hoge U-waarde

Ook energetisch voldoen de stelkozijnprofielen van RecyStel aan de nieuwe standaard op de bouwplaats. Samengesteld tot stelkozijn hebben de profielen een U-waarde van 0,38 W/m²K. Dat is 40 procent hoger dan de U-waarde van gewoon kunststof en drie keer hoger dan die van hout. Het maakt de stelkozijnprofielen van RecyStel zeer geschikt voor luchtdicht bouwen, BENG en ENG.

Eenvoudig te verwerken

Tijdens de extrusie van de profielen zorgt een speciaal gas dat de profielen van RecyStel opschuimen. Voor verwerkers heeft dat opschuimen een belangrijk voordeel: het maakt de stelkozijnprofielen van RecyStel makkelijk verwerkbaar. De profielen zijn probleemloos te verzagen, frezen, boren, schroeven en te nieten, zonder risico op scheuren. Extra tijdwinst ontstaat doordat, anders dan bij hout, gronden van deze stelkozijnen overbodig is, ook op verzaagde kopse kanten.

Vormvast en lange levensduur

Ook de materiaaleigenschappen van de RecyStel-profielen dragen bij aan een snellere doorlooptijd op de bouwplaats. De profielen trekken na montage niet krom en torderen niet. Beschermende en vochtkerende DPC-folies kunnen achterwege blijven – de grondstof van de stelkozijnen rot en schimmelt niet en neemt geen vocht op. Van dat laatste profiteren niet alleen verwerkers. Ook voor opdrachtgevers en eigenaren leggen die eigenschappen gewicht in de schaal. Kunststof stelkozijnprofielen van RecyStel hebben een lange levensduur en vragen geen onderhoud. Dat zijn belangrijke pluspunten in een branche die tegenwoordig op alle fronten slim moet zijn. Multi Kozijn Spakenburg en Ploeg Kozijnen deelden hun ervaring.

Pluspunten van RecyStel kunststof stelkozijnprofielen

  • C2C en circulair
  • U-waarde stelkozijn 0,38 W/m²K
  • Lange levensduur
  • Onderhoudsvrij
  • Vormvast
  • Eenvoudig te verzagen
  • Makkelijk te schroeven
  • Gronden niet nodig
  • Leverbaar in lengtes van zes meter
  • Afwijkende maten en profielen op maat (op aanvraag)

Drie stelkozijnprofielen en RecyClick veersysteem

RecyStel Stelkozijnprofielen - Werk jij met stelkozijnen? vraag de gratis monsterbox aan

Via de webshop recystel.nl verkoopt RecyStel drie verschillende stelkozijnprofielen. De profielen zijn door het bedrijf uit het Noord-Hollandse Zwaag in eigen beheer ontwikkeld om optimaal te voldoen aan de eisen die aannemers, montagebedrijven en kozijnspecialisten in de bouwpraktijk aan deze profielen stellen. Voor deze verwerkers bedacht RecyStel het tweezijdig te gebruiken R-2005-profiel en de eenzijdig te gebruiken R-2008-1 en R-2008-2, voor de renovatiemarkt en voor nieuwbouwprojecten.

RecyStel ontwikkelde ook RecyClick, een roestvrijstalen veersysteem dat met een verstelbare boormal kan worden gemonteerd in kunststof stelkozijnen. RecyClick is ook geschikt voor het vastzetten van aluminium en houten kozijnen in het stelkozijn.

Kennismaken met kunststof stelkozijnprofielen van RecyStel? Vraag dan gratis een monsterbox aan!

Meteen kunststof stelkozijnprofielen bestellen? Bezoek dan direct onze webshop. Binnen drie werkdagen leveren we je bestelling af.

 

Dit artikel is verschenen in Raam en Deur 4 van 2022