RecyStel Stelkozijn profielen - Multi Kozijn Spakenburg kiest RecyStel stelkozijnprofielen

Multi Kozijn Spakenburg kiest resoluut voor RecyStel stelkozijnprofielen

‘Als je kwaliteit wilt leveren, kun je niets aan het toeval overlaten’

RecyStel Stelkozijn profielen - Multi Kozijn Spakenburg kiest RecyStel stelkozijnprofielen


Zorgeloos en comfortabel wonen. Nu én in de toekomst. Dat is de ambitie van Multi Kozijn Spakenburg. “Wij zijn hét adres voor aluminium en houten kozijnen, garagedeuren, veranda’s, balkonbeglazing, dakkapellen en zonwering”, vertelt directeur Lambert Heinen. “Maar onze belangrijkste business zijn de kunststof kozijnen. We bieden een uitgebreid assortiment kunststof ramen en deuren. Van vaste ramen, draairamen en draaikiepramen tot en met voordeuren, achterdeuren, tuindeuren en openslaande deuren. Om binnen en buiten optimaal te verbinden, leveren en monteren wij bovendien verschillende soorten schuifpuien, hefschuifpuien en kiepschuifpuien.”

Multi Kozijn Spakenburg werkt voornamelijk voor particuliere klanten in de regio Midden-Nederland. Van Zeewolde, Nijkerk, Leusden, Amersfoort en Soest tot en met Baarn, Blaricum en Laren. “Ook zijn we actief in de regio Lelystad, Almere en Weesp”, aldus Heinen. “Naast nieuwbouw zijn wij sterk in renovatieprojecten. Van rijwoning of hoekwoning tot vrijstaande villa: in onze showroom in Bunschoten maken wij klanten graag wegwijs in de wereld van kunststof kozijnen.” Kunststof kozijnen hebben een zeer lange levensduur, benadrukt hij. “De kans is dus groot dat mensen maar eens in hun leven in nieuwe ramen, deuren en schuifpuien investeren. Daarom is het belangrijk dat zij een goede én toekomstbestendige keuze maken. Wij ondersteunen daarin, door op basis van o.a. woonwensen, gezinssamenstelling, gebruiksfrequentie én afwerkingswensen het beste systeem voor iedere klant te adviseren.”

A-kwaliteit: van kozijn tot stelkozijnprofiel

Multi Kozijn werkt uitsluitend met de A-kwaliteit kunststof kozijnen van Select Windows, die volledig op maat en in de fabriek van GevelNed geproduceerd worden, op basis van Schüco profielen. “Doordat de profielen rondom worden versterkt met staal, worden een uitstekende isolatie en inbraakwerendheid geborgd”, aldus Heinen. “Zowel de productie als montage van de kozijnen zijn VKG-gecertificeerd, waardoor klanten recht hebben op 15 jaar kwaliteitsgarantie en het Waarborgfonds. Zekerheden die wij hebben doorvertaald naar de stelkozijnprofielen. Voor de montage van onze kunststof kozijnen maken wij sinds enkele jaren alleen nog gebruik van de kunststof stelkozijnprofielen van RecyStel.”

De unieke voordelen van kunststof, ook ín de muuropening

“Als je kwaliteit wilt leveren, kun je niets aan het toeval overlaten”, benadrukt Heinen. “Ons doel is om het positieve gevoel van onze klanten op elk vlak te versterken. Koopt een klant een kunststof kozijn, dan hoort daar natuurlijk ook een kunststof stelkozijnprofiel bij. Want alleen dan kunnen de unieke voordelen van kunststof worden doorgetrokken ín de muuropening.”

In het verleden is er veel discussie geweest over het VKG Keurmerk, waarin gesteld werd dat kozijnen alleen mét een stelkozijn gemonteerd mochten worden. “Hiermee werden bijvoorbeeld de beunhazen aangepakt, die de kozijnen stomp tussen de muur klemden en met PUR vastzetten op de spouwlat van het oude houten kozijn”, vertelt Heinen. “Inmiddels heeft stompe montage een flinke kwaliteitsslag gemaakt. Feit blijft echter dat stompe montage meer risico’s met zich meebrengt. De montage van kozijnen blijft mensenwerk, en mensen maken nu eenmaal fouten. Deze fouten kun je echter grotendeels ondervangen, wanneer je een stelkozijn gebruikt.”

Uitstekend bestand tegen weersinvloeden, stabiel én mooi

“Voor hun stelkozijnen maken veel bedrijven nog gebruik van hout, waarbij stroken worden gezaagd uit watervaste triplex platen”, weet Heinen. “Nadeel van deze werkwijze is dat de zaagkant (inwateringskant) van de plaat zich altijd aan de kopse kant van de gevel bevindt. Als oplossing zou je deze inwateringskant kunnen schilderen, maar dit brengt een extra arbeidsgang en veel (droog)tijd met zich mee. Bovendien: wanneer in de stenen veel vocht optrekt, komt dit alsnog in het hout terecht, waardoor de fineerlagen kunnen gaan rotten en loslaten. Met kunststof is dit niet aan de orde.” In tegenstelling tot hout zijn kunststof stelkozijnprofielen uitstekend bestand tegen weersinvloeden, tocht en vocht, benadrukt hij. “Ook is het materiaal gegarandeerd onderhoudsvrij. Uniek aan de kunststof stelkozijnprofielen van RecyStel is bovendien dat zij geleverd worden met een mooie zwarte voorlijst. Hierdoor wordt, naast een optimale kwaliteit, een hoogwaardige uitstraling geborgd. Ook indien er een klein naadje tussen de muur en het kozijn overblijft.”

Vakkundige montage

“Door te kiezen voor één type stelkozijnprofielen voor al onze kunststof kozijnen, kunnen wij te allen tijde een vakkundige montage borgen”, aldus Heinen. “Onze monteurs hoeven niet te switchen tussen kunststof en hout. In plaats hiervan kunnen zij werken volgens een vast en vertrouwd stappenplan. Ook dat komt de kwaliteit ten goede.” De monteurs brengen in de spouw vaak een gewolmaniseerd houten regel aan tegen de binnenmuur, vertelt hij. “Vervolgens wordt het RecyStel stelkozijnprofiel tegen en gedeeltelijk over de buitenmuur gemonteerd. In het stelkozijnprofiel (R-2008-1) zit een soort sponning, waardoor de dikte van het binnenstucwerk exact kan worden opgevangen. Hierdoor zijn bewoners verzekerd van een mooie én vlakke aansluiting. Mooie redenen waarom Multi Kozijn Spakenburg kiest voor RecyStel stelkozijnprofielen.”

Eenvoudig te verwerken

Doordat de RecyStel stelkozijnprofielen worden opgeschuimd, hebben zij dezelfde verwerkingseigenschappen als hout. “Onze monteurs kunnen de stelkozijnprofielen eenvoudig in het werk en met de hand op lengte zagen, boren en schroeven, zonder risico op scheuren.” Het stelkozijnprofiel wordt steevast vastgeschroefd op de houten regel in de spouw. “Ook brengen wij een Compriband afdichtingsband aan, om te voorkomen dat vocht, tocht en koude door de voegen en langs het stelkozijn naar binnen kunnen trekken”, aldus Heinen. “Vervolgens wordt het kozijn met aanslagprofiel heel eenvoudig tegen het stelkozijn aan naar binnen getrokken. Onze montagekozijnen worden al in de fabriek voorzien van een flens en Compriband, die tegen de voorkant van het stelkozijnprofiel komen en ook hier een perfecte aansluiting en dichting garanderen. Om daarnaast ook een optimale stabiliteit te creëren, wordt de gevelopening van binnenuit nog geïsoleerd met PUR. Eén en ander wordt esthetisch afgewerkt met een kunststof hoekprofiel in dezelfde kleur en structuur als het kozijn, waardoor een hoogwaardig geheel ontstaat. Exact op maat van de klant.”