RecyStel is partner van VKG Keurmerk

RecyStel is partner van VKG Keurmerk

Om een betrouwbare werking, uitstekende stabiliteit en lange levensduur van ramen, deuren en kozijnen te garanderen, moeten alle factoren kloppen. Van ontwerp tot productie, montage en afwerking en van raam tot deur, kozijn, stelkozijn, afdichtingen, glas en beslag. Samenwerking binnen de keten is hiervoor essentieel. VKG Keurmerk ondersteunt hierin. De branchevereniging voor kunststof kozijnen telt inmiddels meer dan 120 leden en partners die de kwaliteit borgen, actief kennis opdoen en delen. Ook RecyStel is nu partner van VKG.

VKG Keurmerk is dé branchevereniging voor fabrikanten, leveranciers en verwerkers van kunststof kozijnen. Het ketenkeurmerk biedt consumenten en bedrijven extra zekerheden bij de aanschaf van kunststof kozijnen. Bijvoorbeeld door garantie te bieden over de kwaliteit, plaatsing en duurzaamheid van de geleverde producten. Zowel in nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Zekerheid van kwaliteit

RecyStel is partner van VKG Keurmerk

Kozijnverwerkers die samenwerken met een producent of leverancier met VKG Keurmerk, hebben zekerheid van kwaliteit. Alleen bedrijven die aan alle VKG kwaliteitseisen voldoen, kunnen namelijk VKG Keurmerklid of VKG Keurmerkpartner worden. Bovendien worden monteurs, keurmeesters, werkvoorbereiders en verkoopmedewerkers uitgebreid geschoold. Hierbij wordt niet alleen aandacht besteed aan de technische montage, maar ook aan kwaliteitszorg, omgaan met klanten, planning, maatvoering, orde en netheid. RecyStel is begin 2023 partner geworden van VKG. Wij ondersteunen de missie en visie van een duurzame kwaliteit en gezamenlijke verantwoordelijkheid volledig. Hierin nemen we zelfs een voortrekkersrol, met de productie van 100% recyclebare stelkozijnprofielen.

Waarom een stelkozijnprofiel?

Een stelkozijnprofiel (ook wel: stelkozijn, stellijst of stelkantstuk) is een houten of in ons geval een kunststof lat of frame die in de muuropening (spouw) van een gebouw wordt aangebracht en zo de verbinding vormt tussen de buiten- en binnenmuur. Dankzij het stelkozijnprofiel zit het uiteindelijke montagekozijn veel steviger in de spouw en worden beschadigingen voorkomen. Doordat het montagekozijn niet in de spouw is verankerd, is er minder kans op scheuren en schade in de binnenmuur. Bovendien wordt het risico op loskomen van het kozijn slim ondervangen. De belangrijkste functie van het stelkozijnprofiel is echter om een goede en duurzame kierdichting en wind- en waterdichtheid te garanderen en om tocht in de spouwmuur te voorkomen.

VKG-proof

VKG schrijft voor dat stelkozijnprofielen voldoende sterk, stijf en duurzaam moeten zijn, om optredende belastingen volgens de NEN-EN-1990 en 1991 duurzaam af te kunnen voeren. Daarnaast moet het stelkozijnprofiel een vlakke, haakse en scheluwvrije aansluiting van de VKG-gevelelementen mogelijk maken. De RecyStel stelkozijnprofielen voldoen hieraan en voegen bovendien nog enkele andere voordelen toe.

Waarom een stelkozijn van RecyStel?

De stelkozijnprofielen van RecyStel worden lokaal geproduceerd en bestaan voor meer dan 95% uit gerecyclede materialen, afkomstig uit oude, gedemonteerde kozijnen, reststukken en zaagafval. Het ‘donormateriaal’ betreft hoogwaardig PVC dat vrij is van weekmakers. Hierdoor zijn de profielen vele malen duurzamer dan hout.

Onze stelkozijnprofielen zijn ongevoelig voor weersinvloeden, nemen geen vocht op, rotten of schimmelen niet en ook kromtrekken of torderen (verdraaien) is niet aan de orde. Bijzonder is bovendien het gebruik van een speciaal schuimgas, waardoor onze stelkozijnprofielen net zo eenvoudig verwerkt kunnen worden als hout. Het schuimgas zorgt daarnaast voor een uitmuntende thermische isolatie. Met een U-waarde van 0,38 W/m²K zijn onze thermische isolatieprestaties zelfs tot 40% beter dan bij standaard kunststof! Dat maakt onze stelkozijnprofielen ook bij uitstek geschikt voor passiefhuisconstructies, Nul-op-de-Meterwoningen en (B)ENG-projecten.

Eenvoudig, snel en betrouwbaar

Kozijnverwerkers, timmerbedrijven en aannemers die kiezen voor de stelkozijnprofielen van RecyStel, hebben keuze uit diverse profielvarianten, met een aanzichtbreedte van 18 tot 21 mm, die zowel in losse lengtes als in grote aantallen besteld kunnen worden. De stelkozijnprofielen zijn zowel geschikt voor kunststof, houten als aluminium kozijnen en kunnen zeer eenvoudig en snel gemonteerd worden. Behandelingen zoals gronden en aflakken en/of de toevoeging van beschermende en vochtkerende DPC-folies zijn niet nodig. De profielen zijn bovendien eenvoudig te zagen, frezen, boren, schroeven en nieten, zonder risico op scheuren. Dankzij een handelslengte van 6 meter zijn naden in het stelkozijnprofiel bij grote kozijnafmetingen niet aan de orde. Last-but-not-least hebben onze kunststof stelkozijnprofielen een zeer lange levensduur, een hoge restwaarde én een aantrekkelijke prijs. Zeker wanneer je dit vergelijkt met de actuele houtprijzen. In navolging van de renovatiemarkt bieden deze eigenschappen ook flinke voordelen in nieuwbouwprojecten.

Eenvoudig bestellen via RecyStel webshop

Al onze stelkozijnprofielen zijn uit voorraad leverbaar via onze webshop. Vandaag besteld, is over 3 werkdagen al in huis! Ook dat is zekerheid, volgens ons. Benieuwd wat we voor jouw projecten kunnen betekenen? Of wil je een monsterstuk ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@recystel.nl