SKG test Recyclick ankers

Onlangs heeft SKG voor Recystel een statische/dynamische beproeving uitgevoerd in het testcentrum in Wageningen. Het betrof hier de Recyclick veerankers.

Delen

SKG testresultaten uitmuntend!

Onlangs heeft SKG voor RecyStel een statische/dynamische beproeving uitgevoerd in het testcentrum in Wageningen. Het betrof hier de RecyClick veerankers. De zogenaamde “zandzak- slingerproef” is uitgevoerd op een houten en op een kunststof stelkozijn. De beoordeling had betrekking op de geschiktheid van de verankering tegen een statische belasting van 500N/anker tegen een stootbelasting van kinetische energie van 0,5 kNm. Het RecyClick systeem heeft de test glansrijk doorstaan.

Voordelen RecyClick systeem

Even leek het zelfs alsof de testopstelling de weerslag niet hield, zo stevig bleek de constructie te zijn. De voordelen van het werken met het Recyclick systeem in het kunststof stelkozijn zijn velerlei. Naast de snelheid van montage is er nog een ander voordeel. De Recyclicker kan dichter in de hoeken van het stelkozijn gezet worden dan de traditionele schroeven. Deze moeten minimaal 25 cm uit de hoek geplaatst worden terwijl de Recyclicker 10 cm. uit de hoek gezet wordt. Hoe dichter in de hoek, hoe minder de doorbuiging van het profiel is.

Aangezien het kozijn geklikt wordt, is er nog ruimte voor uitzetting door warmte of krimp door kou. Hierdoor kraakt het kozijn niet meer, een goede oplossing op een al lang bestaand hinderlijk probleem.

Delen