Recystel sluit zich aan bij de VMRG

In het voorjaar van 2006 heeft Recystel BV zich aangesloten als toeleverancier bij de VMRG.  De VMRG is de brancheorganisatie voor de Metalen Ramen en Gevelbranche.

Delen

In  het voorjaar van 2006 heeft Recystel BV zich aangesloten als toeleverancier bij de VMRG.  De VMRG is de brancheorganisatie voor de Metalen Ramen en Gevelbranche, waarin een 125-tal gevelbouwbedrijven en zo’n 50 toeleveranciers uit de gevelindustrie zijn verenigd.

De vele voorlichtingsbijeenkomsten en overlegmogelijkheden binnen de VMRG zorgen ervoor dat Recystel zich constant, adequaat en in een vroeg stadium kan laten informeren over de ontwikkelingen en problemen die zich voordoen in de gevelindustrie. Recystel hecht veel waarde aan een continue informatiestroom vanuit de branche, zodat we hier met onze productontwikkeling snel op kunnen reageren.

Verder is het van belang om de aangesloten bedrijven goed te informeren over de diverse producten van Recystel op het gebied van kunststof stelkozijnen. Onbekendheid met het product kan leiden tot bouwfouten die vermeden hadden kunnen worden. Kortom, een goede basis om samen tot een mooi eindproduct in de gevel te komen.

Missie geslaagd

De missie is pas écht geslaagd als het huis tot 14 juli a.s. zelfstandig functioneert op zonne-energie en andere slimme technieken. Daarna wordt het volledige huis gedemonteerd en naar de TU-Delft gebracht. Vanaf augustus doen studenten van de technische universiteit allerlei duurzaamheidstesten op de kunststof kozijnen, de stelkozijnen en het glas. Amanda voorspelt dat de studenten verbaasd zullen zijn over de isolatiewaarde die haalbaar is als je de stelkozijnen van Recystel, de kunststof kozijnen van Select Windows en het enorm isolerende K-glas van Pilkington met elkaar combineert. “Dan horen we na de zomer ook eens van een ander hoe extreem hoog onze isolatiewaarde is,” lacht Amanda die ernaar uitkijkt om het huis van de toekomst binnenkort met partners van Select Windows te bezoeken.

Award voor Nederland

Twintig universiteiten uit de hele wereld doen mee aan deze Olympische Spelen voor de duurzame bouw. Tot 14 juli beoordeelt de vakjury in Versailles alle inzendingen op tien criteria (vandaar de naam Decathlon). De stand wisselt voortdurend, maar op dit moment staat Nederland op de vijfde plek. Verder worden er dagelijks subprijzen uitgereikt. Het begin is er: afgelopen weekend ontving Nederland onder toeziend oog van de ambassadeur de Communication & Social Awareness award.

Delen