Nimmerdor wint Passief Bouwen Award

Het multifunctionele woongebouw Nimmerdor in Grijpskerke (Zeeland) is in 2013 bekroond met de jaarlijkse PassiefBouwen Award 2012.

Delen

RecyStel stelkozijnen in prijswinnend project

Het multifunctionele woongebouw Nimmerdor in Grijpskerke (Zeeland) is in 2013 bekroond met de jaarlijkse PassiefBouwen Award 2012. De onderscheiding werd toegekend in de categorie Overige Gebouwen. De bekendmaking was tijdens de Bouwbeurs 2013 in Utrecht.

De PassiefBouwen Awards worden door de Stichting PassiefBouwen toegekend aan woningen en andere gebouwen die niet of nauwelijks energie gebruiken. Nimmerdor maakt deel uit van de allereerste CO2-neutrale straat van Nederland. Volgens jury-voorzitter ir. Chris Zijdeveld van de Stichting PassiefBouwen.nl is Nimmerdor vooral in de prijzen gevallen, omdat het hele project (appartementen, dorpshuis, enkele winkelruimtes, eengezins starterskoopwoningen) een klassiek uiterlijk heeft gekregen.

In de ontwerpfase van dit project heeft Freek Drop van RecyStel in nauw overleg met adviseur Chiel Boonstra van Trecodome en aannemer Heijmans de detaillering geoptimaliseerd en zijn de kunststof RecyStel R-2010 stelkozijnen opgenomen in dit prijswinnend project.

Voorzitter ir. Chris Zijdeveld

“Dat is bij passiefgebouwen altijd erg moeilijk, vanwege de luchtdichtheidseisen. Maar bij Nimmerdor zijn corporatie, architecten en bouwer daar uitstekend in geslaagd”. Bij de prijsuitreiking meldde voorzitter Zijdeveld ook verheugd, dat het aantal inzendingen en nominaties voor de (drie) categorieën PassiefBouwen Awards sterk toeneemt. “Passief bouwen zit in de lift, niet in de laatste plaats omdat het de meest logische weg is naar nul-energie-woningen en energie-plus-woningen”.

Robert Koolen van Heijmans

Volgens Robert Koolen van aannemingsbedrijf Heijmans BV, dat Nimmerdor bouwde, ontstaan er voor de bouwsector, de overheid en de consumenten grote kansen, als niet meer gedacht wordt in termen van bouw- en onderhoudskosten, maar in termen van het verlagen van woonlasten: “Passiefbouwen helpt de energie- en onderhoudskosten laag te houden. Het is voor de consument een van de betere toekomstconcepten”.

Delen