Recystel en de iCOONwoning

Recystel heeft vanaf het begin van dit project deelgenomen door geïsoleerde kunststof stelkozijnen te leveren voor de iCOONwoning.

Delen

Prestatiemeting in nulenergiewoning

In de ‘Stad van de Zon’ in Heerhugowaard is op initiatief van Willem Koppen de iCOONwoning gerealiseerd. De iCOONwoning maakt deel uit van een project van circa 100 energiezuinige woningen. Het doel van de iCOONwoning is om een voor Nederland unieke meet- en demonstratiewoning op te richten waarbij op het gebied van energiebesparing, comfort en gezondheid de maximaal haalbare basisprestatie objectief wordt aangetoond. Hierbij worden nieuwe ideeën bij elkaar gebracht om, daar waar mogelijk, verbeteringen te realiseren die op grote schaal toepasbaar zijn.

Recystel heeft vanaf het begin van dit project deelgenomen door geïsoleerde kunststof stelkozijnen te leveren voor de iCOONwoning. Hiermee wordt niet alleen een goede luchtdichting gerealiseerd, maar wordt vooral de isolatie niet onderbroken bij de aansluiting van het kozijn met de spouwisolatie. Dat gebeurt normaliter niet. Een essentieel onderdeel om een echte laag energievragende woning te realiseren terwijl de kosten niet hoger hoeven te zijn.

Uniek aan de iCOONwoning is dat prestatiemetingen gedaan worden over een langere periode waarbij vergelijkingen gemaakt kunnen worden tussen verschillende toegepaste materialen. Zo kunnen de energieprestaties van zowel houten stelkozijnen als de kunststof Recystel stelkozijnen worden gevolgd.

Binnenkort worden de eerste resultaten gepresenteerd aan de bond van Timmerfabrikanten.

Meer informatie vindt u op www.icoonwoning.nl

Delen