Verdektliggende ventilatie in Recystel stelkozijn

Verdektliggende ventilatie in Recystel stelkozijn. Nieuw is dit jaar de toepassing waarbij de verdekte ventilatie probleemloos gemonteerd kon worden.

Delen

Recystel biedt ideale oplossing voor montage verdekte ventilatie

Het Recystel kunststof stelkozijn heeft tijdens de Internationale Bouwbeurs veel aandacht getrokken met de praktische oplossingen die in de afgelopen perioden ontwikkeld zijn. Recystel kent inmiddels al diverse toepassingen ten behoeve van de nieuwbouw en de renovatie die vele voordelen kennen ten opzichte van de traditionele houten stelkozijnen. Nieuw is dit jaar de toepassing waarbij de verdekte ventilatie probleemloos gemonteerd kon worden.

In samenwerking met BUVA is Recystel aan de slag gegaan met de wetenschap dat het zelfregelend ventilatierooster TopStream van BUVA ontwikkeld is voor plaatsing boven houten stelkozijnen. In de praktijk bleek plaatsing van dit type ventilatierooster boven op aluminium of kunststof kozijnen lastig. De montage van kozijnen van buitenaf tegen een stelkozijn leverde vaak lastige details op. Als oplossing ontwikkelde Recystel een speciaal kunststof stelkozijn waar het ventilatierooster gemonteerd kan worden.

De TopStream is volledig onzichtbaar van buitenaf en wordt gekenmerkt door één type profiel met een doorlaat van 14 of 21 dm3/s. Met een standaard EPC reductie van 0,05 levert de ventilatievoorziening een aanzienlijke bijdrage in de EPC verlaging.

Voor meer informatie over het TopStream ventilatierooster, verwijzen wij u naar de site van BUVA.

Delen