Recystel stelkozijnprofielen - RecyClick ankersysteem - SKG test RecyClick ankers

Snel werken met RecyClick ankers

Om doorlooptijden op de bouw zo kort mogelijk te houden, worden de kozijnen steeds vaker volledig voorbereid en beglaasd op de bouwprojecten aangeleverd. RecyStel speelt met de RecyClick ankers in op deze ontwikkeling.

Het betreft hier een uit roestvaststaal vervaardigd veersysteem welke eenvoudig  kan worden gemonteerd, zodat elk type kozijn op deze manier kan worden aangebracht. De rvs veersystemen kunnen eenvoudig aan de dagkant van het stelkozijn worden vastgeschroefd. Vervolgens kunnen de kozijnen heel eenvoudig van buitenaf in het stelkozijn worden vastgeklikt.

Recystel stelkozijnprofielen - RecyClick ankersysteem - SKG test RecyClick ankers

Klik en het kozijn zit met RecyClick ankers

Met RecyClick heeft RecyStel een roestvrijstalen veersysteem in huis dat eenvoudig kan worden gemonteerd, in stelkozijnen voor nieuwbouw en in renovatieprofielen. RecyClick leent zich bij uitstek voor kunststof kozijnen, omdat doorboren niet meer nodig is. Bij boren wordt de stalen kern van een kunststof kozijn namelijk blootgesteld aan weersinvloeden waardoor deze kan gaan roesten. Maar ook aluminium en houten kozijnen laten zich met RecyClick in een handomdraai vastzetten in het stelkozijn. Bij houten kozijnen is een kalksponning nodig om de veren in te kunnen klemmen – een oplossing die RecyStel al meerdere malen succesvol toepaste.

Voordelen van het RecyClick ankersysteem

  • Snelheid van montage. Boren in het kozijn is verleden tijd.
  • De Recyclicker kan dichter in de hoeken van het stelkozijn gezet worden dan de traditionele schroeven. Deze moeten minimaal 25 cm uit de hoek geplaatst worden terwijl de Recyclicker 10 cm uit de hoek gezet wordt. Hoe dichter in de hoek, hoe minder de doorbuiging van het profiel is.
  • Aangezien het kozijn geklikt wordt, is er nog ruimte voor uitzetting door warmte of krimp door kou. Hierdoor kraakt het kozijn niet meer, een goede oplossing op een al lang bestaand en hinderlijk probleem.

Toepasbaar in nieuw- en renovatiebouw

Het systeem is zodanig gemaakt dat het zowel in kozijnen voor nieuwbouw als in een renovatieprofiel kan worden toegepast. Wanneer de definitieve kozijnen arriveren, dan is het alleen nog een kwestie van het plaatsen van de kozijnen in het stelkozijn. Daarna even doordrukken totdat je de ‘click’ hoort. De afwerking (kozijn uitvullen) kan daarna plaatsvinden.

Directeur Theo van Gorkom van RecyStel: “Groot voordeel van de RecyClick ankers is dat er niet meer in het kozijn geboord hoeft te worden, waardoor ook de luchtkamers (in geval van kunststof kozijnen) intact blijven. Kraken door uitzetten of krimpen van het kozijn is bovendien niet meer aan de orde. Een snelle manier van zorgvuldig monteren van de kozijnen dus.”

Leverbaar uit voorraad via webshop

Net als alle RecyStel stelkozijnprofielen zijn ook de RecyClick ankers (SKG getest) uit voorraad leverbaar via de webshop. “We leveren aan professionele verwerkers zoals kozijnspecialisten en aannemers, maar ook aan particulieren. Ook onder die doelgroep groeit de vraag naar goed isolerende en onderhoudsvrije oplossingen”, zegt Van Gorkom. “Voor geïnteresseerden hebben we ook een gratis monsterbox samengesteld die we gratis toesturen. Die geeft een goed beeld van de keuze aan verschillende stelkozijnprofielen en het ankersysteem dat we bieden.”

RecyStel Stelkozijnprofielen - Werk jij met stelkozijnen? vraag de gratis monsterbox aan